среда, 01. фебруар 2017.

ЗАШТО ЈЕ ДОБРО БИТИ ПРЕДУЗЕТНИЦА У ШАПЦУ: Град сноси трошкове пословања

Свим предузетницама које су у 2016. покренуле бизнис, Град Шабац ће у овој години платити услуге књиговође у износу до 6000 динара, најавио је градоначелник Небојша Зеленовић приликом данашње посете предузетници Марији Милутиновић.


Марија је у фебруару прошле године почела производњу дечје гардеробе у Шапцу и за мање од годину дана остварила сарадњу са више од 40 бутика широм Србије.

За градоначелника нема дилеме да Град треба да подржи иницијативу, предузетнички дух и визију успеха.

"Дивно је видети да млади људи покрећу бизнис и пружају прилику другима да се код њих запосле. Чињеница да је у протеклој години 70 жена у нашем граду то учинило, говори да је Шабац добро место за пословање. Ова година ће бити успешна као и претходна, а Локални акциони план за запошљавање је садржајнији. Верујем да ће свако, ко у Шапцу жели да се бави приватним бизнисом, моћи да нађе начин да са руководством града унапређује свој посао", рекао је градоначелник и објаснио да у Шапцу буџет усвојен на време, и да су у њему предвиђена средства за подршку запошљавању кроз Локални акциони план.

Двадесетпетогодишња предузетница власница радионице "Кокикандо" за шивење дечје гардеробе, ускоро слави годину дана од покретања бизниса. Почетак, каже, није био лак али је добро испланирала будуће пословање.

"Планирамо да ширимо производњу. Пласирамо робу у више од 40 бутика широм Србије. Сада очекујемо помоћ Града за књиговодствене услуге, а надамо се да ћемо и даље добро сарађивати и да ће нам наш град бити подршка", казала Марија Милутиновић.

Нема коментара:

Постави коментар