понедељак, 27. фебруар 2017.

БИТИ ПРЕДУЗЕТНИК ЗНАЧИ...Немати радно времеЈедна од првих реакција запослених људи на живот неког из окружења ко је предузетник јесте "лако је њему, он нема радно време".Ова реченица је само делимично тачна, односно само њен други део. Истина нема оквира од 9-17часова (мада и запослени најчешће пробијају те рокове), али зато најчешће устајете и лежете са мислима о послу.

Један од успешних предузетника у САД (који иначе није завршио колеџ) замољен је да студентима одржи предавање. Њега је започео речима "цео свој живот сам радио само пола дана". Када се жагор међу студентима смирио наставио је: "Није важно да ли радите првих пола дана или других".

Успешан предузетник из Србије, чије пословање и данас заокупља пажњу медија поносно тврди да је у прве три године радио без одмора и један дан.

Другим речима, ако желите да постанете предузетник, спремите се на драгстор радно време. Или како једна новопечена предузетница дефинише: " Првих неколико година живите онако како нико не жели да живи, да би касније живели како сви хоће да живе".

Нема коментара:

Постави коментар