уторак, 16. мај 2017.

ПРЕДУЗЕТНИК СЕ УЧИ ДОК ЈЕ ЖИВ: Ових осам књига морате прочитати!У мору књига и наслова који су намењени предузетницима и  менаџерима тешко је изабрати оне који су најкориснији.Ово је само један од избора који Вам може донети корист.

Ден Ариели: Добре стране ирационалности


Ден Ариели, амерички психолог и бихевиористички економист, професор на престижном Универзитету Дјук, у свом новом хиту проучава наше понашање на послу и у приватном животу, и говори о неочекиваним позитивним и негативним учинцима нелогичних одлука.
Ова књига помоћи ће нам да препознамо праве мотиве својих одлука и откријемо зашто се у свим животним ситуацијама понашамо на одређен начин, шта нас уистину мотивише у послу, зашто једна првобитнотно лоша одлука може постати дугорочна лоша навика, како да научимо волети оне са којима смо у вези и још много других ствари. Ариелијеви духовити и интелигентни савети помоћи ће нам да себе и друштво у којем живимо и радимо учинимо бољим.

Дејл Карнеги: Како стећи комуникационе вештине


У овој књизи имате прилику да учите о методама које ће вам помоћи да побољшате усмену и писану комуникацију, и тако постати бољи комуникатор, а то су главни кораци према томе да постанете успешнији у своме послу, као и у сваком другом аспекту живота. Иако је живео и стварао у првој половини 20. века, Карнеги се сматра пиониром психологије успеха и онога што данас називамо управљање људским потенцијалима. Његова учења и књиге помогли су људима широм  света да постану самопоуздани, утицајни и успешни појединци, како у пословном свету, тако и у приватном животу. 

Лорен Б. Белкер и Гери С. Топчик: Манаџер почетник


Јасна и сажета, књига покрива све темеље који су вам потребни за успех, са преко потребним саветима о темама као што су запошљавање и отпуштање, вођење, мотивација, и организација времена и подношење стреса. У овом ненадмашном водичу за сваког менаџера почетника научићете како изградити поверење и поуздање, активно слушати, управљати разноликом групом појединаца, похвалити добар рад и како се поставити према многим другим изазовима које носи посао менаџера.

Емон Батлер: Најбоља књига на тржишту


Др. Емон Батлер, угледни британски економиста, и управитељ и суоснивач Института Адам Смит својом књигом мења поглед на свет у којем живимо и објашњава нам како тржишта која већ постоје, као и она која још нису створена али су нам потребна, могу свет учинити богатијим и бољим местом за живот и рад. За све оне који су спремни чути истину о тржиштима.

Ричард Бандлер: НЛП – Остварите живот какав желите


Ричард Бандлер, отац неуролингвистичког програмирања открива како можемо остварити све што пожелимо, сваку лошу навику заменити добром те заувек одбацити негативне обрасце размишљања  и замиенити их позитивнима. Ова књига нуди одговоре на наизглед безизлазне ситуације у којима живот преузимају лични страхови, тескобе, фобије, зависности, негативне навике и трауме. Неуролингвистичко програмирање је револуционаран систем техника самопомоћи путем којега се неочекивано брзо постижу жељени резултати. 

Ден Аријели: Предвидљиво ирационални


Ден Аријели, бихевиористички економиста са универзитета Дјуке у својој првој књизи представља читаоце најразличитија неучна, али истовремено и забавна истраживања, открића и анегдоте о куповини, јелу, љубави, новцу, одгађању обавеза, пиву, поштењу и другоме, нудећи свој поглед на ирационалности свакодневног живота. На који начин размишљамо о новцу? Зашто људи дижу хипотекарне кредите које не да приуште? Зашто понекад са одушевљењем купујемо ствари које нам заправо не требају?

Пијетра Риволи: Путовање једне мајице глобалном економијом


Књига Пијетре Риволи настала је као резултат петогодишњег истраживања свих битних елемената и карактеристика глобалног тржишта. Својом причом, ауторка води читаоца на фасцинирајући пут око света осветљавајући притом економско-политичку позадину животне приче једне обичне „мајице“. Од тексашких поља памука до кинеских фабрика и афричког тржишта одеће, ова књига истражује и објашњава политичка, економска, етичка и историјска питања савременог пословања и глобализације. 

Мухамед Јунус: За свет без сиромаштва – социјална предузећа и будућност капитализма 


Нобеловац Мухамед Јунус, професор економије из Бангладеша, једне од најсиромашнијих земаља света, у оквиру слободног тржишта ствара услове за решавање проблема сиромаштва, глади и неједнакости. Основао је Банку Грамен и увео кредитне линије за сиромашне, тзв. Микрокредите, који се темељи на маленим зајмовима, често не вишим од 25 долара. Ти зајмови омогућују сиромашним зајмопримцима да покрену сопствене послове и спасу породице од сиромаштва. Јунус износи и замисао о социјалном предузећу – потпуно новом начину кориштења креативне енергије пословања којим се рјешавају проблеми попут сиромаштва, загађења околине, непримерене здравствене неге, недостатка образовања…

Нема коментара:

Постави коментар