среда, 17. мај 2017.

БЕЖИТЕ ИЗ ЗОНЕ КОМФОРА: Како статус кво може да вам упропасти компанијуAбракадабра! Управо сам махнуо чаробни штапићем и удвостручио вам приходе. Шта сад?Ако сте као многи Американци, ви ћете брзо наћи начин да конзумирате "екстра" приход и прилагодити се новом  начину живота.

Ви ћете усвојити оно што често називам "зона комфора" где очекујете да имате добар ауто, велики телевизијски екран, а можда и чланство у локалном клубу  заједно са очекиваним  слободним временом да у томе уживате. Тужна је чињеница да већина власника малих предузећа проводи више времена за планирање одмора него планирање успеха њиховог пословања.

У ствари, у просеку, мање од 10 одсто власника малих предузећа ће провести значајно време за развој пословања.

Да ли постоји корелација са тим бројем, а стопа неуспеха приближно је 80 одсто за мала предузећа у првих пет година?  Мислим да знамо одговор ... Да. Имајући то у виду, колико улажете - или реинвестирате - своје приходе у пословни успеху?

Што је још важније, ако сте имали финансијски пад, шта сте урадили у свом послу да би вам кренуло на боље? Да ли сте повећали ефикасност? Да би имали бољи квалитет "слободног времена"?

По мом искуству, многи људи не не желе да направе тај први корак и једноставно бирају да се друже у тој "зони удобности", где је стрес нешто ублажен приходима и љихови дани личе један а други.
Зашто?

Зато што још није довољно болно!

Узмимо супротан став - мој чаробни сманјујеприходе за половину. Да ли би вам сада било лакше да увидите шта је потребно да урадите да ваш бизнис почне опет да расте?
Кладим се да ћу у том случају имати вашу пуну пажњу!

Причао сам док нисам поплавео о изградњи система за супех МСП и има доста предузетника који су  тај разговор примили срцу и поново израдили свој пословни модел као организован, ефикасни систем који се бави сваки делом њиховог пословања. Проблем обично није да нису чули поруку, већ да су заглављен у зони удобности.

Грубо речено, ту једноставно не боли довољно да би се решили да поправите стање. Највише боли  када ти недостаје ћеркина приредба или кад мораш да путујеш на годишњицу или када не постоји буџет за Божићне поклоне. Тада се стравствено бавимо стварима којима  би требало и иначе да се бавимо страствено.

Изазивам вас,  да останете амо где вам је непријатно и да не прихватите статус куо, јер ће вас тоодвести у стагнацију и далеко од ваших циљева као предузетника.

"Тежак" рад да би се оджао статус кво ретко даје резултате. Окрените своје напоре у правцу да сваки дан прави разлику у томе како ваша компанија напредује и ви ћете видети да имате дужи одмор, више забаве, а да вам не треба ни приближно толико времена да га испланирате!
(Ентрепренеур)

Нема коментара:

Постави коментар