четвртак, 26. октобар 2017.

ХАЛО НЕМАЊИНА: Ово су препоруке предузетника Влади Србије!

Мала и средња предузећа имају кључну улогу у развоју српске привреде и друштва, а да би њихово пословање било успешније домаћи предузетници имају три препоруке за Владу Србије.

То је показало истраживање Предузетнички барометар Ернст Јанг, у којем је учествовало 107 српских предузетника, који воде успешне компаније д.о.о и са перспективом даљег раста.

Сматрају да је неопходно да се развију алтернативни модели за финансирање предузетничког пословања, уклоне препреке за међународни раст и развој, као и да се пронађу потенцијална решења за младе предузетнике, говоре резултати студије.

Истраживање је показало да чак 73 одсто предузетника финансира пословање својих компанија искључиво из сопствених средстава, а 65 одсто предузетника сматра да је потребно јавно промовисати успешне предузетничке приче у циљу побољшања имиџа који предузетници имају у друштву. Готово половина најуспешнијих предузетника бави се производњом.

Према тој студији, може се закључити да су мушкарци, који су чинили 79 одсто испитаника, склонији уласку у предузетништво од жена.

Иако постоје бројни примери познатих предузетника који нису завршили формално образовање, студија показује да је 85 одсто њих високо образовано.

Компаније које ови предузетници воде у просеку запошљавају 120 људи, а своје пословање започели су релативно млади, просечно са 30 година.

Статистика говори и да 83 одсто предузетника, који воде брзорастуће компаније, ради више од осам сати дневно.

Н1

Нема коментара:

Постави коментар