понедељак, 06. новембар 2017.

ЈЕДНО ПИТАЊЕ ЈЕ ПРОМЕНИЛО СВЕ: Од студента је постао успешан привредник за свега неколико година!

Дипломирао је на Филозофском факултету, али то историчару Владимиру Радовановићу (28) ни мало није препрека да својим примером охрабрује младе људе који желе да буду предузетници.


Напротив, данас док ради у Привредној комори Србије, у служби за мала и средња предузећа, а препоручило га је ангажовање у организацији коју је сам покренуо - Привредни форум младих. Задовољан је јер младима сада може да да подстрек да не одустају од идеје за покретање сопственог посла.

Рођен је и одрастао је у Аранђеловцу и како каже одувек је волео да учи историју и бави се спортом.

- Моје професионално опредељење јесте едукативна сфера, да будем у настави и да подучавам историју, али сам кроз студирање схватио да ми то није довољно. Осим тога, невероватна упорност ме је усмерила у предузетничке воде, а сплет околности је и довео до тога - прича Владимир.

Питање које је покренуло све

А та околност се десила баш када је обављао лекарски преглед за полагање возачког испита. Психолог који га је прегледао, а који је такође завршио Филозофски факултет га је упитао да ли су и даље студенти тог факултета лењи.

- У тренутку сам пожелео да променим став јавности о студентима Филозофског. Почео сам да се ангажујем на промоцији факултета. При крају четврте године постао сам потпредседник студената Србије за привреду. У почетку ми је све то било страно, али ми упорност није дала да одустанем. Допало ми се и онда сам основао 2014. године Привредни форум младих. Основни циљ ми је био да створимо погодан амбијент за развој младих људи, и да увежемо образовне институције, привредни и омладински сектор. Да млади који желе да се определе да раде нешто самостално, да немају камен спотицања на путу, већ подршку да остваре своје амбиције - истиче Владимир.

Остатак текста прочитајте ОВДЕ.

Нема коментара:

Постави коментар