четвртак, 11. јануар 2018.

САВЕТ ВРЕДНИЈИ ОД ЗЛАТА: Три навике које вам препоручује Ворен Бафет

Ворен Бафет прошао је тежак пут како би од дечака који је са седам година продавао боце Кока Коле на улици постао четврти најбогатији човек на свету. Плата му износи 100.000 долара месечно, а богатство му се процењује на готово 87 милијарди долара.Све што је постигао, постигао је навикама које би сви који желе да буду успешни требало да науче. Ово су, према писању Тајма, неке од њих: 

1. Никад не престајте да учите 

Према речима Чарлија Мунгера са Беркшира, Ворен Бафет усмерио је своје активности на пар ствари, уз максималну усредсређеност на њих. Радећи тако 50 година, постао је експерт у тим стварима, баш као што је на пример Роџер Федерер мајстор у тенису. Другим речима, Бафет је схватио у чему је добар и константно радио на томе усвајајући нова знања. 

2. Кључ је стрпљење 

У бизнису, али и у многим другим стварима, стрпљење је важан, ако не и пресудни фактор.  Бафет је знао када треба да чека, иако је врло лако могао да попусти под притиском и и "стисне обарач". Али, уместо исхитрене одлуке, "сео" је и чекао бољу понуду која је на крају и дошла. Стрпљење врло често значи - корак напред. 

3. Одајте признање својим колегама 

Сваки успешан предузентик није успео сам. Увек су ту били друге успешне колеге, радници  или пословни партнери који су одрадили свој део посла. Ако желите да пратите трагове Ворена Бафета, никад не заборавите да захвалите или наградите људе који су вам помогли на вашем  путу до успеха.

Б92

Нема коментара:

Постави коментар