петак, 08. јун 2018.

ЗА БИЗНИС, ВОЉНО: Како Британци помажу бившим војницима да покрену соствени посао

Мајкл Коатс, који је провео шест година у британској војсци а служио је у Великој Британији, Немачкој, Кувајту и Ираку, основао је своју фирму "Комбат пест контрол" и сматра да ветерани који се одлуче да воде сопствене компаније имају добру основу. 


"Они имају жељу да створе свој бизнис, способност да раде тимски, а и самосвест о томе", каже он. "Такође разумемо своје слабости, што нам омогуц́ава да радимо дакле и да их не кријемо."

Али то их аутоматски не квалификује за успех, додаје он - а то потврђује Питер Маунтфорд, председник Хиропренеурса, организације која помаже ветеранима да оснују свој бизнис. "Око 12.000 људи напушта оружане снаге сваке године и врац́а се у цивилни живот," објашњава он. 

"Док су вештине попут вожње, одлучности и дисциплине развијене током службе, кључне пословне вештине нису научене. Најважније, људи не развијају пословне мреже које су неопходне за успех. "

Ту на сцену ступа ова организација. "То је наш начин да се признамо и захваљујемо овим мушкарцима и женама на служби нашој земљи", додаје он.

Гевин Пул, директор пословног кампа у Хакнију, није члан Хиропренеурса, али је служио као официр више од 20 година и завршио као саветник министара одбране .

Он верује да је важно дати промере војника који су кренули у бизнис, како би показали неке од опција које су им на располагању - а шта да очекују.

"Прелазак из војног у цивилни живот може бити стварно изазов", каже он. "Ван оружаних снага, са јасном структуром и рангираношц́у, живот може изгледати застрашујуц́. Са толико могућбности за нову каријеру, често је тешко изабрати прави правац и као такав, многи бивши војници и жене се често постају незапослени".

(Британски телеграф)

Нема коментара:

Постави коментар