понедељак, 25. јун 2018.

ШТА ЈЕ БОЉЕ - МИНИСТАР КОЈИ ПОСТАЈЕ ПРЕДУЗЕТНИК ИЛИ ОБРНУТО: Ево на шта би Бранислав Недимовић потрошио државну сибвенцију

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић изјавио је да очекује најмање 500 пројеката из области воћа, поврћа и сточарства којима ће млади конкурисати за стартап програме за које се добија 1,5 милиона динара.
"За 12.600 евра, колико држава даје младим пољопривредницима, подигао бих засад облачинске вишње на површини од 1,5 до два хектара са системом за наводњавање. Друга опција је сточарство, купио бих 30 оваца, а поред ове субвенције од државе бих добио додатних 7.000 динара по овци", рекао је Недимовић за лист Блиц упитан у шта би он уложио државну субвенцију.

Недимовић је навео ће конкурс бити расписан 1. јула и да ће трајати 90 дана.

Према његовим речима, прошле године било је 738 кандидата, а одобрено је 677 пројеката.

"Правилником су одређени стриктнији услови него ранијих година, носилац пројекта мора да уплаћује пензионо, не сме да има више од 40 година, постоји бодовање, рецимо да ли је носилац пројекта мушкарац или жена, колико је подручје где је планирана инвестиција неразвијено", казао је Недимовић.

Он је рекао и да су тренутно субвенције у сточарству три пута веће у Србији у односу на земље окружења, јер се за млечно грло годишње даје 500 до 600 евра, а по свињи 1.000 динара.

Министар је додао и да се за следећу годину планира финансијска помоћ предузећима које се баве производњом хране.

Нема коментара:

Постави коментар