субота, 07. јул 2018.

СА ФАКУЛТЕТА У БИЗНИС: Од октобра посебне олакшице почетницима у послу

Председница Владе Србије Ана Брнабић је приликом посете Хемијско-технолошкој школи у Суботици изјавила да је влада у првих годину дана рада највише постигла у области реформе образовања и најавила нове олакшице за почетнике у бизнису.Брнабић је рекла да ће од 1. октобра, у сарадњи са министарствима за финансије и привреду, бити омогућено да када неко изађе из школе или са факултета и жели да направи своју фирми у потпуности буде ослобођен од пореза и доприноса у првој години рада.

"Оно што је важо јесте да ми морамо да направимо другачије образовање, ново знање за ново доба. Морамо да направимо образовање у коме се младе генерације на плаше да покушају, не чекају да им неко да посао, имају предузетнички дух, а то је нешто што показује ова школа. Драго ми је што смо кренули да повезујемо привреду и образовање", рекла је Брнабић.

Министар просвете Младе Шарчевић је рекао да је у школски објекат уложено више од 160 милиона динара и да је напредак у радовима видљиви, те да ће се у току лета све довести у ред.

Нема коментара:

Постави коментар